Informacije iz DZ i PS Jablanica

Na području općine Jablanica, prema informacijama iz Doma zdravlja Jablanica, 210 osoba nalazi se u samoizolaciji, pod nadzorom.

Prema izvještaju Policijske stanice Jablanica, u protekla 24 sata jedno lice sa područja općine Prozor-Rama zatečeno je u ul. Neretvanska, a koje je prekršilo rješenje o samoizolaciji, o čemu je upoznat Kantonalni sanitarni inspektor koji će poduzeti dalje zakonske mjere.

Patrole policije izvšile su kontrolu lica sa područja Općine Jablanica kojima je određena samoizolacija od strane federalnih i kantonalnih inspekcijskih organa vezano za pandemiju korona virusa, a isti su zatečeni na adresi stanovanja uz poštivanje naloženih mjera.

Sve naredbe koje su donijeli Federalni, Kantonalni i Općinski štab civilne zaštite se provode i  ispoštovane su na području općine Jablanica.

Iz PS Jablanica napominju da će nastaviti sa aktivnostima na provođenju Naredbi Federalnog, Kantonalnog i Općinskog štaba civilne zaštite i sankcionisati prekršioce navedenih naredbi.

Takođe pozivaju građane na saradnju te da, svaki slučaj kršenja mjera samoizolacije, nepoštivanja policijskog sata, zabrane kretanja lica mlađih od 18 i starijih od 65 godina, zabrane rada ugostiteljskih objekata i dr., prijave Policijskoj stanici Jablanica na brojeve telefona 122 i 036 752 660.

PS Jablanica se zahvaljuje građanima na razumijevanju i dosljednom ponašanju u zajedničkoj borbi protiv COVID 19.

U protekla 24 sata, na području odgovornosti PS Jablanica nije bilo saobraćajnih nezgoda, narušavanja javnog reda i mira, a prijavljena su dva krivična djela, oštećenje tuđe stvari i teška krađa.