REALIZOVANA EKOLOŠKA KAMPANJA „PRIRODA NE POZNAJE OTPAD“

1
2
3

U sklopu ekološke kampanje koju provodi Udruga „Visit Blidinje“ uz podršku općina Tomislavgrad, Jablanica i Posušje, te njemačke razvojne agencije GIZ kroz projekat  EU Pro Local, stotinu učenika Osnovne škole „Suljo Čilić“ Jablanica, uz podršku Općine Jablanica, proveli su akciju čišćenja i sakupljanja otpada na određenim lokacijama u Parku prirode Blidinje s ciljem prevencije daljnjeg zagađanje ovog prostora, bogatog endemskim vrstama jedinstvenim u svijetu.

Djeca su ovom prilikom naučila da je zaista malo potrebno da se napravi promjena na bolje. U okviru ove akcije održana su i tri predavanja iz oblasti ekologije, opasnosti u prirodi i planini, te flore i faune u Parku prirode Blidinje.

Ovom prilikom organizatori su izrazili veliku zahvalnost Općinskom načelniku Salemu Dediću, njegovim pomoćnicima, službama i javnim ustanovama koje su podržale ovu kampanju, kao i nastavnicima i koorinatorima O.Š.“Suljo Čilić“ Jablanica, a posebnu zahvalnost su iskazali svim učenicima koji su dali ogroman doprinos realizaciji ove aktivnosti.