Dodjelom plaketa i nagrada, u srijedu je zatvoren 10. Sajam zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva, Jablanica 2018. Sajam je trajao dva dana, a na jubilarnom izdanju, učestvovalo je 37 izlagača iz Jablanice i nekoliko bh. gradova.
Najuređeniji štand po mišljenju stručnog žirija bio je štand Sulejmana Lape. Priznanje za najkvalitetniji med od bagrema na ovogodišnjem sajmu dobio je Semir Gagula, Hivzo Gabela za kestenov med, dok je Ibrahimu Buljini pripala plaketa za najbolji šumski med. Najkvalitetniji likeri od višnje i aronije bili su od Mirze Velića, a Ramiza Čilić je dobila priznanje za najbolji liker od kupine.
Nagrađeni su i đemovi od šljiva. Ajkuna Šabanović je bila najuspješnija u ovoj kategoriji, dok je Esma Ćosić dobila nagradu za najkvalitetniji ajvar. Ibro Daguda primio je priznanje za najbolji sir, dok je Sulta Proho nagrađena u kategoriji najbolji mladi sir. Na ovogodišnjem sajmu ocjenjivane su i domaće rakije, a Goran Ninković dobio je priznanje za najbolju rakiju.
Deseti sajam “Zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva” organizovao je Savez poljoprivrednih udruženja Jablanica.