Domu zdravlja Jablanica doniran dezinfekcijski tunel

Pred ulazom u Hitnu pomoć Doma zdravlja Jablanica, u ponedjeljak 13.4.2020. godine montiran je i stavljen u upotrebu dezinfekcijski tunel, s ciljem preventivne zaštite zaposlenika i pacijenata ove zdravstvene ustanove od pandemije koronavirusa COVID-19.

Dezinfekcijski tunel sa certificiranom opremom i sredstvima za dezinfekciju je donacija kompanije Absolute group d.o.o. iz Travnika. Donaciju je Domu zdravlja uručio dr. Nihad Selimović, vlasnik kompanije, koji je u ponedjeljak sa svojim timom posjetio općinu Jablanica.

Prijemu predstavnika kompanije Absolute group prisustvovali su Načelnik štaba Civilne zaštite općine Jablanica Omer Nezirić, članovi Štaba Amela Muratović i Amira Nuhić i direktor JZU „Dom zdravlja“ Jablanica dr. Jusuf Avdić sa saradnicima.

Uz želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su na početku  izbijanja pandemije svoje proizvodne pogone preorijentisali za proizvodnju zaštitnih maski, a zatim, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenuli i proizvodnju dezinfekcijskih tunela sa certificiranom opremom. Menadžment kompanije je donio odluku da se prvi tuneli koji su proizvedeni doniraju onima kojima su najpotrebniji, zdravstvenim institucijama.


Zadnje vijesti

1. Maja 2024.
10. Aprila 2024.
31. Marta 2024.