Besplatni udžbenici za sve jablaničke osnovce

Nova školska godina, 2021./2022., u Hercegovačko – neretvanskom kantonu trebala bi početi 6. septembra. Za sve učenike od 1. do 9. razreda općina Jablanica obezbjedila je besplatne udžbenike.

Naime, budžetom općine Jablanica za ovu godinu predviđena je stavka za nabavku udžbenika svim jablaničkim osnovcima.  U toku je proces Javne nabavke udžbenika, rekao je za RTV Jablanica, Edin Idrizović, direktor Osnovne škole “Suljo Čilić” Jablanica.

“Pripreme za početak nove školske godine privode se kraju. Do 6. septembra, kada će školsko zvono označiti početak nove školske godine, Matična, ali i područne škole, spremno će dočekati učenike i uposlenike škole”, rekao je Idrizović.

Nastava bi trebala početi pod normalnim uslovima, odnosno sva djeca bi se trebala naći u školskim klupama – izjavio je u utorak za Fenu ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi HNK, Rašid Hadžović, napominjući kako je ipak Krizni štab taj koji donosi odluke vezano za epidemiološku situaciju.

Osnovnu školu “Suljo Čilić” u novoj školskoj godini pohađat će oko 690 učenika, dok je u prvi razred upisano 55 prvačića.