Informacije iz DZ i PS Jablanica

Na području općine Jablanica, prema informacijama iz Doma zdravlja, 206 osoba se nalazi pod nadzorom, u samoizolaciji.

Podsjećamo, od srijede 25.3.2020. godine i u jablaničkom Domu zdravlja mogu se uzimati brisevi za testiranje na korona virus, nakon što su 3 tehničara prošla edukaciju na mikrobiologiji SKB Mostar.

Prema izvještaju PS Jablanica, u protekla 24 sata zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira nepoštivanjem Naredbe o zabrani kretanja lica starijih od 65 godina. Licu je izdat prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.

Patrole policije vršile su kontrolu lica kojima je određena samoizolacija od strane federalnih i kantonalnih inspekcijskih organa vezano za pandemiju korona virusa, a isti su zatečeni na adresi stanovanja uz poštivanje naloženih mjera.

Sve donesene naredbe od Federalnog štaba civilne zaštite kao i drugih nivoa vlasti su ispoštovane  na području općine Jablanica (zabrana rada ugostiteljskih objekata, policijski sat, i dr.), osim Naredbe o zabrani kretanja za lica starija od 65 godina.

U Protekla 24 sata na području PS Jablanica nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

Na parking prostoru TC „BINGO“ u ul. Jaroslava Černija, dogodila se saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica. U nezgodi su učestvovala dva vozila.