PYAF – Festival omladinske kulture i aktivizma u Jablanici
Web

Jablanica će od 23. do 25.8.2019. godine biti domaćin festivala „PYAF“ posvećenog omladinskoj kulturi i aktivizmu. Pod sloganom „From brave art to activism!“, festival će ponuditi niz različitih sadržaja, od crtanja murala, kreativnih radionica, pozorišnih predstava i izložbi, do muzičkog programa namijenjenog prvenstveno bh. demo bendovima, a ulaz na sve sadržaje će biti SLOBODAN.

Oficijelno otvaranje festivala biće upriličeno u petak, 23. augusta na platou Muzeja „Bitke za ranjenike“ sa početkom u 12h kada će likovni umjetnici započeti svoju prezentaciju crtanjem murala na temu omladinskog stvaralaštva.

Prve festivalske večeri, u petak, 23. augusta će nastupiti 3 demo benda, nakon čega slijedi koncert Zabranjenog Pušenja i DJ After Party.

Druge večeri, 24. augusta, nastupaju 2 demo benda, grupa Činčila, Edo Maajka, nakon čega je završni DJ After Party.

Osim umjetničko-zabavnog programa na festivalu će biti održane i panel diskusije posvećene unaprjeđenju omladinskog sektora i aktivizma u BiH, te besplatna radionica crtanja murala i DJ radionica.

Festival PYAF organizuju Omladinski kulturni centar „Urban Art“ i Omladinski klub „Pod istim suncem“, a održavanje festivala pomogli su: Bosnia and Herzegovina Resiliance initative – BHRI, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Jablanica.

Web