Izvještaj PS Jablanica

U protekla 24 sata, na području odgovornosti PS Jablanica, nije bilo prijava narušavanja javnog reda  i mira, krivičnih djela, niti saobraćajnih nezgoda.

Patrola PS Jablanica je u vremenu od 20 do 23 sata na magistralnom putu M-17 (tunel Crnaja)  regulisala saobraćaj, zbog snimanja i niveliranja tunela Crnaja (geodetsko snimanje klizišta) preduzeća „Zedis“ d.o.o Zenica.

Policijski službenici PS Jablanica izvršili su kontrolu 27 lica koja su stavljena pod zdravstveni nadzor i kojima je određena izolacija od strane federalnih i kantonalnih inspekcijskih organa, vezano za pandemiju korona virusa. Lica su zatečena na adresi stanovanja uz poštivanje naloženih mjera.

Na kontrolnim tačkama kontrolisano je 16 vozila i vozača, a prilikom kontrole jednog vozača utvrđeno da ne posjeduje potvrdu o napuštanju općine, te mu je izdat prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.

Izvršen je i obilazak svih ugostiteljskih objekata kojima je zabranjen rad Naredbom Federalnog štaba CZ gdje je utvrđeno da svi UO poštuju navedenu naredbu .

Iz PS Jablanica napominju da će nastaviti sa aktivnostima na provođenju naredbi Federalnog, Kantonalnog i Općinskog štaba civilne zaštite i sankcionisati prekršioce navedenih naredbi.

Takođe, pozivaju građane na saradnju te da svaki slučaj kršenja mjera izolacije, nepoštivanja policijskog sata, zabrane kretanja lica mlađih od 18 i starijih od 65 godina, zabrane rada ugostiteljskih objekata i drugo, prijave Policijskoj stanici Jablanica na brojeve telefona 122 i 036/752-660.